Privéles Hondenopvoeding

Als u om welke reden dan ook niet aan groepslessen bij een hondenschool kunt of wilt deelnemen biedt privéles wellicht voor u de oplossing. Ook kunnen deze lessen als overbrugging dienen in de wachttijd voordat u kunt deelnemen aan groepslessen.  

De les wordt gegeven door een gediplomeerd docente en tevens gedragstherapeute. Geschikt voor zowel pups als oudere honden. Gedragsproblemen kunnen ook aan bod komen.  

Voordelen van privéles

  • U bepaalt zelf welke oefeningen gedaan worden   
  • De lessen kunnen op een voor u geschikt tijdstip gegeven worden    
  • Er kan thuis of in de omgeving waar u de hond normaliter uitlaat geoefend worden    
  • U hoeft niet op uw beurt te wachten    
  • Maatwerk: de lessen kunnen ter plekke aangepast worden aan uw wensen   

Als nadeel van privéles wordt wel eens gezegd dat honden het contact met andere honden missen. Dit hoeft geen probleem te zijn. Als u een pup heeft is het sowieso belangrijk dat u deze de eerste periode met zo veel mogelijk andere honden en mensen laat kennismaken, dit moet niet van een uurtje cursus per week afhangen!  

Veel mensen vinden het heerlijk om puppies samen te laten ravotten. Dit is natuurlijk ook leuk, maar als het niet op een verantwoorde manier gebeurt kan uiteindelijk het meer na- als voordelen opleveren. Veel hondenscholen laten het daarom achterwege of selecteren kleine groepjes van 2 of 3 honden die een paar minuten(!) samen mogen spelen.  

Mocht het bij bepaalde oefeningen nodig zijn dat er andere honden aanwezig zijn (bv. om met afleiding te oefenen of gedrag t.a.v.honden te trainen), dan kan dit ook tijdens de privélessen geregeld worden.  

Privéles duurt 1 uur.

De lessen kunnen gegeven worden in de namiddag- of avonduren en evt. in het weekend. Indien u geen specifieke wensen heeft wordt een standaardpakket basisoefeningen aangeboden. In 4 lessen doorloopt u dan de stof die normaal ongeveer 10 groepslessen in beslag neemt.  

Mocht een uur les voor de hond te intensief blijken te zijn dan kan een deel van de les gebruikt worden voor theorie.  

Interesse? Bel: 06-44732439 
Voor meer info zie ook http://hondenbureausamba.nl/hondenschool-aan-huis/ 

Eventueel kan ik eerst een gratis kennismakingsbezoek bij u afleggen.

Dominique Verschuren